Hurá do záhrady s Farmer´s Hand Saver

Sportique farmers hand saver balzam na ruky je určený na ošetrenie silne namáhanej pokožky rúk pri práci i športe. Obsahuje až 50% bamuckého masla + esenciálne oleje. Prírodná kozmetika.

Hurá do záhrady s Farmer´s Hand Saver

Jar je zase tu a zvoláva do práce všetkých farmárov, záhradníkov a záhradkárov. Príroda sa po dlhej zime začína prebúdzať a spolu s ňou aj náš organizmus. Záhradníčenie v nás zapaľuje pocit užitočnosti a aktívneho života. Je vedecky dokázané, že práca s hlinou a zeleňou má veľmi pozitívny vplyv na psychiku. Toto požehnanie je však vykúpené únavou svalov a kože. Po dlhej zime je naša pokožka vysušená, podráždená a náchylná k poškodeniu. A to nie je dobrá východisková pozícia do začiatku záhradkárskej sezóny.

 

Farmer ‘s Hand Saver – farmárov ochranca rúk je založený na tradičnej indiánskej výrobnej receptúre. Pôvodne bol navrhnutý pre horolezcov – tí potrebujú regenerovať kožu aj uľaviť od mozoľov, rán a natiahnutých šliach či dodať pokožke vysušenej po používaní magnézia – hydratáciu.

Záhradkárom, lesníkom a domácim majstrom urobí tiež kvalitnú službu. Má totiž naozaj nadupané zloženie.

Základ balzamu tvorí bambucké maslo, ktoré je tradične cenené pre svoje protizápalové, zvlhčujúce a ošetrujúce účinky. Tie sú v kréme posilnené aj kombináciou rastlinných olejov (mandľový olej, olej z hroznových jadier) a ešte aj esenciálnym olejom z rozmarínu. Rozmarín je okrem razantnej vôňe užívaný na podporu krvného obehu a znižovanie bolesti pri reumatizme.

Stojí to za to – vyskúšať ho po dlhom a náročnom dni na záhradke –uľaví sa Vám.

Tradičná medicína  mnohých kultúr už veľmi dávno využívala blahodárné pôsobenie esenciálnych olejov, silíc a výťažkov z bylín.

Nebolo to liečenie ťažkých chorôb, ale časté a účinné  zmierňovanie príznakov. Medzi takéto látky v kréme patrí aj výťažok z brezy (bohatý na kyselinu salicylovú). Breza je od nepamäti považovaná za posvätný strom, naši predkovia ju užívali na problémy s kĺbmi aj proti kožným chorobám – vyrážke, akné, ekzémom, plesniam alebo drobným poraneniam.

 

Balzam je určený na ošetrenie silne namáhanej pokožky rúk pri práci i športe.

Obsahuje  až 50% bamuckého masla  + esenciálne oleje

Farmer ‘s Hand Saver obsahuje aj vitamíny E a C, hojne používané pre regeneračné a antioxidačné účinky. Jeho vôňa je bylinkovo ​​korenená – vďaka obsahu rozmarínu, arniky a gáfru, ktoré sa medzi terapeutmi často používajú pre podporu regenerácie natiahnutých väzov.



Farmer ‘s Hand Saver možno samozrejme s rovnakým efektom použiť aj na nohy či akékoľvek iné miesto na tele.

Aby ste z neho mali najväčší úžitok, tu je pár tipov:

Krém je vďaka vysokému obsahu kvalitného bambuckého masla (až 50 %)  mastnejšií a hutnejšej konzistencie, takže pri aplikácii na nohy

(napr. proti plesniam, mozoľom z topánok) je ideálne ho aplikovať predovšetkým na noc.

 Na nohy si natiahnite ponožky a nechajte pôsobiť  celú noc.

Podobne to platí aj cez deň na ruky. Nerušené pôsobenie a liečenia pokožky rúk zaistíte nasadením rukavíc. Jeho hlavná sila spočíva v aplikácii po práci. Krém sa dobre sa vstrebáva a pôsobí do hĺbky.

Dobrým spôsobom použitia je aj masáž – vhodným vmasírovaním krému Farmer ‘s Hand Saver totiž ešte zvyšujete účinnosť obsiahnutých látok. Koža je potom jemnejšia a vláčnejšia, menej poškodená aj menej náchylná na poškodenie.

prejsť na produkt