Magnézium – nenahraditeľný minerál

Obrázok článku

Magnézium – nenahraditeľný minerál

Prečo je dobré mať v organizme dostatok horčíka? Ani netušíme, aký je pre nás dôležitý…

Dostatok horčíka v potrave je dôležitý pre správnu činnosť svalov nervov (mierni podráždenosť a nervozitu), pre správnu stavbu kostí a tiež pre uvoľňovanie energie z glukózy. Má vplyv na dobrý stav obehového systému a pôsobí prevenčne proti infarktom. Zmierňuje bolesti a udržuje zdravé zuby.

Vynikajúce účinky má aj v kombinácii s vápnikom, no treba dať pozor, na nižšie vstrebanie v prítomnosti vápnika. Telo získa viac osohu z vápnika, kde horčík pôsobí ako nosič. Ak chcete využiť na čo najvyššiu mieru horčík, tak potom je jeho príjem dôležité oddeliť od vápnika.

 

Niekoľko faktov:

Horčík je nevyhnutný PRE ŽIVOT a nenahraditeľný pre VIAC AKO 300 enzymatických PROCESOV V NAŠOM TELE  bez horčíka by organizmus nemohol normálne fungovať, vytvárať energiu, udržovať správny srdcový rytmus …

Deficitom HORČÍKA JE U NÁS postihnutá TAKMER tretina populácie. Nepatríte medzi nich?  príčinou je okrem iných faktorov stres, vysoká fyzická záťaž, nesprávna životospráva a pod ….

OBSAH ELEMENTÁRNEHO HORČÍKA SA V POTRAVINÁCH za posledných niekoľko desaťročí výrazne znížil – zhoršené životné prostredie, znížená kvalita poľnohospodárskej pôdy, priemyselné spracovanie potravín ….

Odporúčaný denný príjem ELEMENTÁRNEHO HORČÍKA DOSPELEJ OSOBY JE 375mg – väčšie množstvo horčíka potrebujú napr. ľudia s vysokou stresovou a fyzickou záťažou, kardiaci, diabetici …

V TELE dospelého človeka sa nachádza približne 20-28g ELEMENTÁRNEHO HORČÍKA – približne 59% z tohto množstva je uložené v kostiach, 40% vo svaloch a mäkkých tkanivách a iba 1% v krvi …

HORČÍK PATRÍ MEDZI ŠESŤ makrominerálov, ktoré telo potrebuje vo väčšom množstve – medzi zostávajúcich päť nemenej dôležitých minerálov, patrí draslík, vápnik, sodík, fosfor, chlorid

 

Keďže doporučená denná dávka je skoro 400mg, nie je možné ho prijať v dnešnej bežnej „minerálovo nevýkonnej strave“. Preto sme vyvinuli kvalitný prípravok, kde je zaručené extrémne vysoké vstrebanie horčíka.

Náš prípravok – MAGNESIUM BISGLYCINATE + B6 (P5P) + PIPERINE disponuje aj ďalšími látkami, ktoré podporujú vstrebanie a využitie horčíka v našom tele.

 

V krátkosti teda o jednotlivých zložkách:

MAGNESIUM BISGLYCINATE – Bisglycinát horečnatý je chelátovou formou horčíka s vysokou biodostupnosťou (vstrebateľnosťou), kde je anorganická molekula horčíka vo väzbe s organickými molekulami aminokyseliny L-Glycínu. V komplexe funguje glycín pre horčík ako štít, chrániaci ho pred nežiaducimi interakciami s inými látkami. Prípravok je tak schopný v nezmenenej podobe doputovať do tenkého čreva, a keďže ľudský organizmus je veľmi účinný pri spracovaní aminokyselín, sú tu tieto spolu s viazanými minerálmi rýchle vstrebané. Akonáhle je komplex telom spracovaný, aminokyseliny sú využité k tvorbe bielkovín a horčík je uvoľnený na využitie organizmom. Biologická dostupnosť bisglycinátu horečnatého je až 80% (napr. u oxidu horečnatého sú to len 4%) a nemá nepríjemné laxatívne účinky ani pri zvýšených dávkach.

 

VITAMÍN B6 (P5P) – v našom prípravku používame aktívnu formu vitamínu B6 – koenzým pyridoxal-5-fosfát (P5P). Jedná sa o veľmi dôležitú zlúčeninu, ktorá je potrebná pri riadení mnohých enzymatických procesov ľudského tela. Na rozdiel od najbežnejšie používanej účinnej látky vo vitamíne B6 – Pyridoxín hydrochloridu, nemusí v tele prejsť konverziou najmenej dvoch metabolických krokov na biologicky aktívnu formu, ale je organizmu k dispozícii ihneď. Vitamín B6 prispieva k lepšiemu vstrebávaniu a udržateľnosti horčíka, ďalej potom k zníženiu vyčerpania a únavy, k normálnej psychickej rovnováhe a činnosti nervovej sústavy, k normálnemu metabolizmu bielkovín, glykogénu a homocysteínu, k normálnej funkcii imunitného systému a tvorbe červených krviniek a celej rade ďalších dôležitých procesov odohrávajúcich sa v ľudskom tele.

 

PIPERINE – je aktívnou zložkou čierneho korenia, ktorá stojí za jeho jedinečnou chuťou. Už odpradávna je korenie považované za prospešné pre zdravie človeka. Piperín je extraktom z tohto korenia a medzi jeho špecifické vlastnosti okrem iného patrí, že môže urýchliť proces látkovej výmeny a zlepšiť vstrebávanie niektorých látok

 

Dnes je všeobecný nedostatok tohto minerálu u ľudí a tak by mal každý sám za seba pouvažovať o jeho doplnení. Skúste to a uvidíte, že sa budete cítiť lepšie.

prejsť na produkt